Windows 11 מאפשר לך לדחות לצמיתות גיבויים של OneDrive.

  • מיקרוסופט מוסיפה את כפתור 'ביטול גיבוי' להתראות OneDrive ב-Windows 11.
  • אפשרות זו מחליפה את התזכורת ל-3 ימים ומאפשרת סירוב קבוע.
  • השינוי מיושן לגרסאות 24H2 ו-25H2 של המערכת.
  • משתמשים עדיין צריכים לאשר באמצעות 'דלג לעת עתה' או 'גיבוי כעת' לאחר לחיצה על הכפתור.

OneDrive ב-Windows 11

לבסוף, משתמשי Windows 11 שאינם רוצים להשתמש ב-OneDrive יכולים לבחור דרך ברורה לבטל את הסכמתם. מיקרוסופט החלה להציג כפתור "ביטול גיבוי" בחלון המסך המלא, הממליץ על גיבויים. אפשרות זו, הנראית בפינה הימנית התחתונה של ההודעה, מאפשרת למשתמשים לסרב לצמיתות לסנכרון קבצים עם שירות הענן של מיקרוסופט, דבר שלא היה זמין עד כה.

השינוי זוהה במחשבים המריצים גרסאות יציבות של Windows 11, בשתי הגרסאות 24H2 ו-25H2, על פי מספר דיווחים. עדכון זה מגיע לאחר שנים של תלונות על הודעה שהציעה לדחות את ההחלטה רק בשלושה ימים. כעת, משתמשים יכולים לפתור את הבעיה באופן מיידי, אם כי התהליך עדיין כולל שלב נוסף לפני שההודעה נעלמת לחלוטין.

Artaculo relacionado:
אפליקציות הגיבוי הטובות ביותר של Windows

מה המשמעות של כפתור ביטול ההסכמה החדש?

אפשרות לדחות את OneDrive

החלון שמופיע בעת הפעלת המחשב או במהלך ההתקנה הראשונית הציג בעבר שני כפתורים: "המשך", שהפעיל את OneDrive והתחיל לסנכרן, ו"הזכיר לי בעוד 3 ימים", שפשוט דחו את אותה הודעה. לא הייתה דרך ישירה לציין שאינך מעוניין בשירות. עם הממשק החדש, כפתור "בטל את הגיבוי" מתפקד כדחייה אמיתית , ולא כדחייה מוסווית. כאשר לוחצים עליו, המערכת מבינה שהמשתמש אינו מעוניין בגיבוי ולא תציג את ההודעה שוב בעתיד.

עם זאת, מיקרוסופט לא הופכת את זה לקל כל כך. לאחר לחיצה על "ביטול הצטרפות", מופיע מסך שני עם שתי אפשרויות: "דלג לעת עתה" ו"גיבוי כעת". הראשון מאפשר לך לדלג על ההתקנה לעת עתה, בעוד שהשני מפעיל את הגיבוי. במילים אחרות, המשתמש מקבל יציאה קבועה, אך עדיין צריך להשלים לחיצה נוספת . נראה כי אישור כפול זה נועד לגרום למשתמש לחשוב פעמיים לפני שהוא מוותר על הגנה על הקבצים שלו.

הקלה למי שמתלונן כבר שנים

התראות OneDrive ב-Windows

הודעת OneDrive הייתה אחד ההיבטים המבקרים ביותר של Windows 11. בפורומים של Reddit ו-Microsoft, מאות משתמשים תיעדו כיצד החלון הופיע שוב לאחר כל עדכון, לאחר הפעלה מחדש של המחשב, או אפילו ללא סיבה נראית לעין. הדרך היחידה להיפטר ממנה הייתה לנקוט בטריקים של רישום או מדיניות קבוצתית, דבר שלא לכולם יש גישה אליו. האפשרות הרשמית החדשה מבטלת את הצורך בפתרונות אלה ומציעה פתרון נקי ישירות מהממשק.

השינוי משפיע גם על ההתקנה הראשונית של מחשב חדש. בעבר, המסך "מומלץ גיבוי" הציע "המשך" או "דלג לעת עתה", אך האחרון לא היה דחייה סופית. בעזרת הכפתור החדש, משתמשים יכולים לסרב לגיבוי כבר מההתחלה, מבלי לחשוש שהאזהרה תופיע שוב מאוחר יותר. מיקרוסופט שומרת על המלצתה להשתמש ב-OneDrive, אך אינה כופה עוד על משתמשים להיאבק עם המערכת כדי לבטל את הסכמתם.

Artaculo relacionado:
כיצד לרוקן את OneDrive?

ההקשר: מיקרוסופט רוצה לשפר את חוויית Windows

Windows 11 ו-OneDrive

שינוי זה הוא חלק ממאמץ רחב יותר של מיקרוסופט להחזיר את אמון המשתמשים. החברה הודתה כי Windows 11 סובל ממשבר תפיסתי והשיקה תוכנית פנימית המכונה Windows K2, שמטרתה לשפר את הביצועים ולהפחית מטרד. הסרת התזכורות הפולשניות של OneDrive היא צעד אחד בכיוון זה, אך לא היחיד. רכיבים כמו WinUI 3 עוברים גם הם אופטימיזציה כדי להפחית את צריכת הזיכרון ולהאיץ את ההפעלה של יישומים מקוריים.

יתר על כן, השינוי מגיע זמן קצר לאחר תקרית עם OneDrive Photos, אפליקציה שמיקרוסופט התקינה בטעות במחשבי Windows 10 ו-11. החברה הודתה בשגיאה והסירה את האפליקציה בעקבות ביקורת. למרות שאין קשר ישיר מאושר, נראה כי אפשרות ביטול ההצטרפות החדשה היא תגובה לתלונות הגוברות על הקידום האגרסיבי של OneDrive. משתמשים מעריכים את העובדה שמיקרוסופט מתחילה להקשיב, למרות שעדיין יש דרך ארוכה לעבור.

בקיצור, הגעתו של "ביטול הסכמה לגיבוי" מייצגת שינוי קטן אך משמעותי. משתמשי Windows 11 שאינם רוצים להשתמש ב-OneDrive יכולים כעת לבטל את הסכמתם, מבלי להזדקק לפתרונות עוקפים או לתזכורות חוזרות ונשנות כל שלושה ימים. עם זאת, התהליך עדיין כולל אישור נוסף, ומיקרוסופט תמשיך להמליץ ​​על השירות שלה. אבל לפחות ההחלטה הסופית נתונה בידי המשתמש , שלא יצטרך עוד להילחם במערכת כדי שתכבד את בחירתו.

לוגו של OneDrive
Artaculo relacionado:
כיצד לרוקן את OneDrive

הוסף כמקור מועדף בגוגל